Karol-zg, wkładaj nowe plus iednomas. Taniej i trwalej.
Muszę się wypłakać..... :(
Zwiń
X
-
OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
-
-
Dokładnie, kompletne sprzęgło z VR6, do tego jednomasowe koło zamachowe z Golfa III i masz problem z głowy na wieki wieków, amenJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Pytanie odnośnie wypłaty za naprawę auta.
Wysłałem rachunek za naprawę auta kwota 10600zł bez VATu.
Opis usługi : wymiana i naprawa uszkodzonych elementów plus lakierowanie.
A teraz oni chcą jeszcze do tego kosztorys naprawy.
Czy rzeczywiście jest to niezbędne?
I jak powinien taki kosztorys wyglądać ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaKarol-zg, przy jakim przebiegu sprzęgło się poddało?
Jako że na mechanice się nie znam,mam jeszcze zapytajkę: czy przy wymianie sprzęgła konieczna jest wymiana koła dwumasowego? I czy przy moim silniku(1,9 BKC) jest możliwość montażu sprzęgła z jednomasem?
Aha, nie wiem jakie to ma znaczenie, ale czy przy podkręconej mocy (157 km/325 Nm) mogę założyć "zwykłe" sprzęgło, czy postarać się o to z wyższej półki?
Dziękuję wszystkim za porady
Komentarz
-
-
karol mcgan pare postow wyzej Ci napisal, ze mozna wlozyc jednomas, nie trzeba dwumasuJest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radekgwkarol mcgan pare postow wyzej Ci napisal, ze mozna wlozyc jednomas, nie trzeba dwumasuSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905może okazać sie że na jednomasie możecie pojeździć długo lub krótko biegi moga wchodzić lżej lub ciężej silnik może pracować lepiej lub gorzej ale prędzej czy później skrzynia padnieOII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerA że skończy się wcześniej czy później - to chyba oczywisteSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
sebastian7905 poczytaj, postów o jednomasie na forum było trochę i każdy był zadowolony.
Jeśli jesteś świadomym tego co zmieniasz i jeździsz z głową (nie jeździsz na bardzo niskich obrotach, nie dajesz w pizdę mając 1.5k obrotów na wysokich biegach itp.) to nic nie powinno się dziać. Na komfort ludzie też nie narzekali, a nawet mówili, że lepiej pedał sprzęgła pracuje.
Kolejnym Twoim argumentem jest, że padnie skrzynia. Nie słyszałem osobiście, żeby komuś padła, a nawet jeśli to sumaryczny koszt jednomasy + wymiany|regeneracji skrzyni i tak jest mniejszy niż dwumasy.
Komentarz
-
-
sebastian7905, ale ja jestem mega zadowolony! Nie mam żadnego "ale" co do jednomasu, jest bajkowoJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
McGan, jak wyżej ! Z tym, że ja mam OI :wink:OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
looker, różnic raczej znacznych nie ma w skrzyni pięciobiegowej Do tego mam niby wadliwą skryznię GQQ, a nic się nie dzieje i działa jak trzaJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Komentarz
-
-
Każdy ma swoje zdania ,ja oczywiście nikogo nie chcę obrazić ,oby tak dalej się sprawowały wasze autka ,ale zobaczymy przecież ja też się mogę mylić ,tylko że z jakiegoś powodu zostało to tak skonstruowane , a może wasze skrzynie są lepsze ja mam 6-kę i może tu jest problem , ale naprawdę dużo się nasłuchałem na ten temat i na zasadę działania tej dwumasy oczywiście ,że 90% mechaników czy też specjalistów nie do końca popiera zastosowanie tego gówna jakim jest dwumasa ale każdy może słuchać kogo chce i robić to co chce nikomu nic nie narzucam .Sebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecPytanie odnośnie wypłaty za naprawę auta.
Wysłałem rachunek za naprawę auta kwota 10600zł bez VATu.
Opis usługi : wymiana i naprawa uszkodzonych elementów plus lakierowanie.
A teraz oni chcą jeszcze do tego kosztorys naprawy.
Czy rzeczywiście jest to niezbędne?
I jak powinien taki kosztorys wyglądać ?
Ubezpieczalnie najczyściej mocno zaniżają stawkę roboczogodziny.
Najczęściej robi się to w programach typu Audatex i Eurotax.
Znając życie to jak prześlesz im kosztorys to zacznie się przepychanka czyli dostaniesz od nich nowy kosztorys w którym wywala to co im sie nie podoba/zmniejsza stawki/ceny itp. itd.
Najlepiej jakbyś zglebił warunki i sprawdził czy musisz im kosztorys przedstawić.
Ale tak czy siak napewno beda chcili jakies uszczegółowanienie. Bo opis typu:
wymiana i naprawa uszkodzonych elementów plus lakierowanie.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707Taki jak dostałeś od nich... czyli jakie części wymieniono i ile roboczogodzin trwała poszczególna czynność.
Ubezpieczalnie najczyściej mocno zaniżają stawkę roboczogodziny.
Najczęściej robi się to w programach typu Audatex i Eurotax.
Znając życie to jak prześlesz im kosztorys to zacznie się przepychanka czyli dostaniesz od nich nowy kosztorys w którym wywala to co im sie nie podoba/zmniejsza stawki/ceny itp. itd.
Najlepiej jakbyś zglebił warunki i sprawdził czy musisz im kosztorys przedstawić.
Ale tak czy siak napewno beda chcili jakies uszczegółowanienie. Bo opis typu:
wymiana i naprawa uszkodzonych elementów plus lakierowanie.
pzdr
Bo mój majster kosztorysów nie robi, a więc myślę aby mu przygotować taki kosztorys :roll:
A on powstawia części itd.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905Każdy ma swoje zdania ,ja oczywiście nikogo nie chcę obrazić ,oby tak dalej się sprawowały wasze autka ,ale zobaczymy przecież ja też się mogę mylić ,tylko że z jakiegoś powodu zostało to tak skonstruowane , a może wasze skrzynie są lepsze ja mam 6-kę i może tu jest problem , ale naprawdę dużo się nasłuchałem na ten temat i na zasadę działania tej dwumasy oczywiście ,że 90% mechaników czy też specjalistów nie do końca popiera zastosowanie tego gówna jakim jest dwumasa ale każdy może słuchać kogo chce i robić to co chce nikomu nic nie narzucam .Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Komentarz
-
Komentarz